10 april 2018 – Opslag van elektriciteit, hoe kan het veilig?

EMVT matchmaking bijeenkomst
Dinsdag 10 april 2018
Inlooplunch vanaf 12:30 uur
Programma van 13:30 tot 16:00
Locatie: De Basiliek in Veenendaal

Het aantal toepassingen van elektriciteitsopslag groeit momenteel exponentieel. Of het nu gaat om een Powerwall voor thuis, een elektrische auto, een buurtbatterij of systemen van vele megawatts.

Een van de belangrijkste thema’s bij de implementatie van dit soort systemen is de beheersing van de veiligheid. Of het nu is op het niveau van een individuele cel,  van een assembly van cellen, of van een totaal systeem: Op elk niveau zijn passende  maatregelen nodig en moet je als ontwerper ook begrijpen hoe die maatregelen werken en in elkaar grijpen.

Daarnaast komen er voortdurend nieuwe technologieën op de markt, waardoor de “state of the art” een snel veranderende toestand is.

In onze serie matchmaking sessie brengen we op 10 april een viertal experts samen vanuit de wereld van onderzoek, losse cellen en toepassingen. Samen met hen  verkennen we wat de randvoorwaarden zijn vanuit normen en vanuit het gezonde verstand en zien we hoe hier in de praktijk mee omgegaan kan worden.

De volgende sprekers hebben hun medewerking toegezegd:
– Evert Raaijen, Business Development Manager, Alfen over the Battery
– Johan ter Heerdt, AEP Hybrid Power over het toepassen van supercapacitors
– Jos Theuns, CEO, ATEPS over energie opslag voor de levering van systeemdiensten
– Jos van der Burgt, Consultant and Innovator at DNV GL, over chemie binnen batterijen en wat wordt er de komende jaren verwacht?

Toegang tot deze bijeenkomst is vrij, maar mocht er beperkt plaats zijn dan genieten leden van de vereniging voor EMVT voorrang.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus vol = vol Schrijf u hier snel in.