15 januari: Workshopsessie: van inspiratie tot innovatie

Workshop van inspiratie tot innovatie: consumentenenergie & teruglevering van energie

Een uitdagende bijeenkomst vol inspiratie en voldoende stof voor innovatie!

Laat je inspireren…..

Tijdens de eerste i2i bijeenkomst nemen 2 experts op het gebied van consumenten energie u mee in een inspirerende sessie; Wat doe je als je meer elektrische energie produceert dan dat je nodig hebt? Ga je terugleveren aan het net of gaat het naar de buren? Sla je het (tijdelijk) op, maak je gebruik van je elektrische auto of converteer je het naar een andere “handige vorm”?  De vraag is wanneer doe je wat en zijn de huidige technologische oplossingen toereikend voor de komende 10 jaar of is er iets nieuws nodig?

Naast de visie van de experts worden de deelnemers uitgedaagd ook zelf na te denken en te discussiëren over nieuwe creatieve technologische innovaties die nodig zijn op dit gebied.

Studenten, beleidsmakers en het bedrijfsleven met een passie voor energie mogen deze bijeenkomst niet missen!

De experts tijdens de sessie zijn Aartjan de Graaf (HAN) en Laura Ramirez (TU Delft)

Aart-Jan de Graaf is na zijn promotie in 1994 aan de Universiteit Twente vele jaren actief geweest in de ontwikkeling van automatische logistieke systemen voor vervoer van personen en transport van goederen met AGVs. Sinds 2013 is hij aangesteld als lector meet- en regeltechniek bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met o.m. een programmalijn met praktijkgericht onderzoek over Smart Grids en microgrids.

Laura Ramirez Elizondo was docent aan de Hogeschool Amsterdam en werkt sinds 2014 als assistant professor bij de groep “DC systems & storage” bij de afdeling Electrical & Sustainable Energy van de TU Delft. Zij is in 2013 gepromoveerd op een onderzoek naar “Optimal usage of multiple energy carriers in residential systems”.

Details

Aanvang:   15.00 uur – 18.00 uur

Locatie:  HAN, Ruitenberglaan 26, 6826 CC Arnhem

Deelnemen?

Deelname is gratis. Let op: maximum aantal deelnemers is 40. Aanmelden? Volg de link.

De vereniging EMVT heeft als een van de doelen om door middel van kennis het netwerk te versterken. Door in diepte in te gaan op bepaalde onderwerpen, kunnen wij gezamenlijk stappen zetten.