13 september 2012: 4e matchmakingbijeenkomst GAAT DE ZON VOOR NIETS OP (HET NET)?

GAAT DE ZON VOOR NIETS OP (HET NET)?

Het kan niemand ontgaan zijn dat de prijzen van zonnepanelen dit jaar dramatisch zijn gedaald. Verschillende aanbieders organiseren collectieve inkoopacties voor particulieren. Mede dankzij de salderingsregeling kan een consument een compleet systeem laten installeren met een terugverdientijd van tien jaar, zelfs zonder extra subsidie. Woningcorporaties zien opeens een kans om hele complexen vol te leggen met PV-systemen en daarmee de energielasten van hun bewoners flink te verlagen.

Het kan niet anders of zonne-energie gaat de komende jaren een enorme vlucht nemen. En alle nieuwe systemen worden aangesloten op het laagspanningsnet. Met hier en daar een paar zonnepanelen leverde dat tot nu toe geen problemen op, maar als nu opeens de halve straat zijn dak vol heeft liggen? Tijd om eens een aantal specialisten aan het woord te laten die ons kunnen vertellen wat er nu al gebeurt, wat ons te wachten staat en hoe we eventuele knelpunten kunnen oplossen.

Programma:

• Vanuit de praktijk verwelkomen we als eerste Marjan Minnesma. Marjan is directeur van de stichting Urgenda, een van de grootste collectieve inkopers via hun actie Wij Willen Zon. Marjan gaat ons vertellen over verwachtingen en ervaringen van consumenten en van de installateurs die werken voor Wij Willen Zon.
• Input vanuit de wetenschap krijgen we van prof. Miro Zeman, die zich aan de TU Delft bezig houdt met de technologie van zonnepanelen. Hij zal ons schetsen wat de huidige ontwikkelingen zijn en op welke innovaties we de komende jaren kunnen rekenen.
Martijn Bongaerts van Alliander praat ons bij over de ervaringen van de netbeheerder. Ongetwijfeld zullen zij ook een boekje open doen over de oplossingen die Alliander in de knip heeft voor mogelijke knelpunten.
Uiteraard is er na afloop een borrel en voldoende gelegenheid tot netwerken. Ook is het weer mogelijk om een speeddate met de sprekers in te plannen.

Tijd
Start om 12:00 uur: ontvangst met inloop lunch
Het programma eindigt om 16:30 uur met een borrel en mogelijkheid tot een speeddate met de sprekers.

Locatie:

Alliander – Gebouw Bellevue

Utrechtseweg 68
6920 A Arnhem
Nederland

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor Dutch Power participanten en leden van de vereniging EMVT. Voor meer informatie en aanmelden kunt u naar de Dutch Power website