Eerste gezamenlijke event van EMVT en EMC-ESD verenigingen bij Strukton Rolling Stock

Donderdag 6 april 2017 hebben de EMVT en EMC-ESD vereniging de handen ineengeslagen voor een matchmaking event bij Strukton Rolling Stock in Alblasserdam. Het thema was EMC en Power Quality in DC Netten.

Na introducties door locatiedirecteur Martien Janse en EMVT-voorzitter Peter Vaessen neemt Cees Keyer van de Hogeschool Amsterdam de aanwezigen mee in de vraag welke kwaliteitsproblemen zich zoal kunnen voordoen in DC netten.

Istwaan Knijff van Coursetec Consultancy maakt dit vervolgens concreet met een bloemlezing aan praktijkvoorbeelden uit de automotive wereld. De DC distributie in een auto is in de loop van de jaren enorm uitgebreid. Als een elektronisch systeem in een auto niet zeer robuust is, maakt het een grote kans om te falen als gevolg van de “kwaliteit” van de DC voeding.

Jaap Verschoor maakt het voor de aanwezigen nog praktischer met een case study naar lagerstromen in de motor van een metrovoertuig, veroorzaakt door een heel ander systeem in die metro.
De gasten krijgen alle kans om hun eigen ideeën aan te dragen over oorzaak en oplossingen.

Het toetje van de middag tenslotte is een rondleiding langs de proefstanden waar typetesten uitgevoerd worden aan de verschillende installaties die momenteel in ontwikkeling zijn.
Zoals gebruikelijk sluiten we de rondleiding af met een hapje en een drankje.

Nogmaals dank aan alle bezoekers, sprekers en leden voor hun deelname aan dit evenement. In het bijzonder willen wij Strukton Rolling Stock bedanken voor hun gastvrijheid.
Vanuit beide verenigingen zijn we druk bezig met de voorbereiding van volgende bijeenkomsten Binnenkort meer nieuws daarover!