EMVT – Inside the box en out of the box – 6 oktober 2016 (i.c.m. WoTS)

INSIDE THE BOX EN OUT OF THE BOX: OVER INNOVATIES IN POWER CONVERTERS EN WAT DAT BETEKENT VOOR SYSTEEMINTEGRATORS

Bij systeemintegrators, bouwers van technische applicaties voor klanten, is het al jaren gangbaar om complete vermogensconverters bij gespecialiseerde fabrikanten in te kopen en vervolgens in hun applicatie te integreren. Omvormers van enkele watts tot meer dan een megawatt worden op die manier verwerkt, waarbij de fabrikant van de omvormer niet of misschien voor een deel bekend is met de uiteindelijke toepassing.

De ontwikkelingen in de omvormertechniek staan niet stil en fabrikanten komen voortdurend met producten die meer vermogen bieden per eenheid van volume of van massa, hogere rendementen, of in andere opzichten een verbeterde performance.

Toenemende sophistication “binnen de box” vraagt echter ook om toenemende sophistication “buiten de box” om te zorgen dat de vermeende voordelen van een verbeterd product daadwerkelijk tot hun recht komen en niet voor andere, nieuwe problemen gaan zorgen.

De World of Technology and Science (WOTS) beurs in Utrecht is bij uitstek een plaats waar leveranciers en toepassers van “boxen” elkaar ontmoeten. Daarom organiseert de vereniging voor EMVT haar halfjaarlijkse matchmaking bijeenkomst dit keer op 6 oktober tijdens de WOTS in de Jaarbeurs in Utrecht.

Programma:

12.30 – U wordt welkom geheten met een kleine versnapering, daarna kunnen we plaats nemen in de zaal Expedition

13.20 – De voorzitter van de EMVT vereniging zal de middag openen

13.30 – Vanuit de TU Delft, de groep DC Systems, Energy Conversion & Storage, vertelt men ons wat de meest recente en aanstaande doorbraken zijn in converter technologie en wat de gevolgen van die doorbraken zullen zijn voor degene die zulke converters toepast.
Gautham Ram, TU Delft

14.00 – Jeroen Heggelman van Danfoss/Vacon neemt het stokje over en laat aan de hand van een paar concrete cases zien welke technische issues hun klanten in de praktijk tegenkomen.

14.30 – Pauze

15.00 – Het gezichtspunt van de toepasser komt aan de orde in een bijdrage van Frank Leferink, hoogleraar EMC aan de Universiteit Twente en werkzaam bij Thales. Frank zal vooral ingaan op EMC issues die een rol spelen bij integratie van off-the-shelf omvormers met steeds hogere interne frequenties en vermogensdichtheden in grote systemen.

15.30 – Nog praktischer wordt het tenslotte met Jan-Kees van der Ven van RH Marine, die vanuit de systeemintegratiehoek met ons wil kijken naar de rol van transformatoren.

16.00 – Afsluiting – Borrel

Toegang tot deze bijeenkomst is vrij, maar mocht er beperkt plaats zijn dan genieten leden van de Vereniging voor EMVT voorrang.

 

Locatie:

Deze middag wordt gehouden in de Expedition zaal in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de beurs World of Technology and Science, mocht u de WoTS beurs willen bezoeken dan dient u zich hier apart voor aan te melden.

 


Aanmelden:

  Voornaam (required)

  Achternaam (required)

  Bedrijfsnaam (required)

  Telefoonnummer (required)

  Email (required)

  Graag wil ik nog iets kwijt:

  Hierbij meld ik mij aan voor het middag programma van 6 oktober 2016 - graag ben ik aanwezig. Mocht ik onverhoopt toch afwezig zijn meld ik mij minimaal 48 uur van tevoren af.