Even voorstellen: Danny Langbroek

Mijn naam is Danny Langbroek, 51 jaar oud en meer dan 25 jaar in dienst van Elincom Electronics B.V. Ik ben sinds begin 2011 lid van de EMVT-vereniging. Hans Pol was op dat moment de voorzitter en heeft ons toen benaderd of we ook niet lid wilden worden. Vlak daarvoor was HOLTRAF (Hollandse Transformatoren Fabrikanten) opgegaan in EMVT. Wij mochten geen lid zijn van de HOLTRAF omdat wij geen fabrikant maar distributeur zijn, maar binnen de EMVT was dit natuurlijk geen probleem meer.

Ik ben 25 jaar geleden begonnen als Productmanager van het fabricaat Block Transformatoren-Elektronik GmbH uit Duitsland. Zij maken met name 50Hz transformatoren, maar zijn bij opkomst van EMC eisen zich meer en meer gaan richten op ingangs- en uitgangsfilters voor frequentieregelaars. Block levert aan veel bekende frequentieregelaar fabrikanten. Aangezien we er daar in Nederland niet zoveel van hebben concentreren wij ons meer op de algemene applicaties. Sinds 2005 ben ik één van de eigenaren en algemeen directeur van Elincom electronics B.V. maar ik hou mijn nog dagelijks bezig met de techniek omdat ik dat toch wel het leukste vind om te doen.

Sinds 2010 ben ik bestuurslid van de EMC/ESD vereniging. Als penningmeester waak ik hier over te enthousiaste plannen en probeer ik met mijn technische/commerciële ervaring de vereniging te ondersteunen. Toen onlangs de oproep voor nieuwe bestuursleden voor de EMVT-vereniging kwam, leek het mij leuk om ook dit bestuur te ondersteunen en kijken of we misschien meer samen kunnen gaan werken.