Matchmaking event van de EMVT en EMC-ESD verenigingen weer een groot succes

Afgelopen woensdag vond bij Lightyear in Helmond het gezamenlijke matchmaking event van de EMVT en EMC-ESD verenigingen plaats. Ruim 30 aanwezigen werden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van ‘Elektrische Voertuigen’.

Na een korte introductie en welkomstwoordje van beide verenigingen informeerde Tom Kooyman van Lightyear ons over de elektrische systemen van de Lightyear one auto. De Lightyear one rijdt voor een groot gedeelte op zonne-energie van de op de auto gemonteerde zonnecellen.

Thiago Batista Soeiro van TU Delft ging dieper in op de vermogenselektronica trends binnen de elektrische voertuigen en liet resultaten zien van de studies die TU Delft op dit gebied heeft gedaan.

e-Traction lanceerde eind vorig jaar ‘TheMotion 2.’0. Deze nieuwe elektrisch aangedreven in-wiel motor vervangt de achteras van vrachtwagens en bussen en zorgt met 80% minder bewegende delen voor een energierendement van ongeveer 94%. Willem Roovers (Embedded Software Engineer) nam de aanwezigen mee in de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling van deze motor en de uiteindelijke oplossingen.

Bram Veenhuizen van HAN Automotive Research vertelde mee over de diverse projecten waar de Hogeschool op Automotive gebied mee bezig is. Dit varieert van brandstofcellen tot een systeem dat truck/trailer combinaties assisteert tijdens het docking proces.

Ook de elektrische scooter kwam aan bod. Namens Etergo presenteerden Prasanna Thengodkar en Joris Koudijs de uitdagingen die een elektrische scooter heeft ten opzichte van scooters met verbrandingsmotoren. Deze uitdagingen tonen veel overeenkomsten met die van elektrische auto’s, trucks en bussen!

De dag werd afgesloten met een rondleiding door de faciliteiten van Lightyear. Door middel van Virtual Reality konden aanwezigen het interieur van de Lightyear One alvast bewonderen en kreeg men een sneak preview van het design.

Wij willen alle aanwezigen, sprekers en leden bedanken voor hun deelname aan dit evenement. En natuurlijk willen wij Lightyear en de Automotive Campus bedanken voor hun gastvrijheid.

De verenigingen van EMVT en EMC-ESD beschouwen het derde matchmaking evenement als zeer succesvol en we houden u op de hoogte over het volgende Matchmaking event!