Nieuwsbrief februari 2023

Van de voorzitter

Beste leden, het jaar 2023 is alweer ruim een maand oud en belooft wat op het gebied van energie, hoe pakt het prijsplafond uit en wat worden de geo-politieke ontwikkelingen?

Voor onze vereniging belooft het ook b(l)oeiend jaar te worden met diverse activiteiten, zo worden de on-line PhD lunchsessies goed bezocht, leden kunnen actief worden in het door TenneT en de netbeheerders te starten Open Innovatie Programma om de capaciteit te vergroten en netcongestie te verminderen.

 

Terugblik Algemene Ledenvergadering bij HAN W@TTS

De jaarlijkse ledenvergadering van de EMVT vereniging werd deze keer gehouden bij de HAN in Arnhem. Na afloop van het formele deel nam Joke Westra van de HAN ons mee naar W@TTS. Daar kregen we uitleg over een aantal demo-opstellingen op het gebied van elektrische infrastructuur.
Lees meer …..

 

PhD promotie Marco Stecca

Op vrijdag 24 februari om 10.00 uur, presenteert Marco Stecca zijn Phd in de aula van de TU Delft. Promotoren zijn P. Bauer en P. Palensky.
Lees meer …..

 

 

Themadag: Studiecomité CIGRE B5

Wat is de impact van de energietransitie en de stijgende vraag naar energie op onze besturings- en beveiligingssystemen?
Op woensdag 12 april schetsen we samen het landschap vanuit verschillende perspectieven, met concrete voorbeelden en de focus op systeemniveau. We kijken naar het primaire probleem en welke duurzame secundaire oplossingen er zijn, en bespreken de overwegingen en uitdagingen. Want wat betekenen bijvoorbeeld de belastbaarheid van het net, beschikbaarheid, storing verbruikers minuten, netverliezen en de kwaliteit van de spanning voor de beveiliging?
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden

 

Lunchsessie

Op 3 februari presenteerden Bram van Dam (TU Eindhoven) zijn PhD “The impact of a conventional transformer standard on Solid-State Transformers (SST)” en Jesper Lansink Rotgerink (Universiteit Twente) “Crosstalk Analysis in Aerospace Environments”.
Klik hier om de lunchsessie te bekijken

 

Fluisterstille pantserwagen gepresenteerd op Innovation in Defence

Op de openbare weg neemt het aantal elektrische auto’s gestaag toe. Elektrisch rijden wordt steeds normaler. Maar past een elektrisch voertuig ook in de operationele omgeving van Defensie? Met de E-Fennek wordt daar onderzoek naar gedaan.
Lees meer …..

 

 


Zwaartekracht voorstel voor fundamenteel onderzoek bij NWO ingediend

Ons huidige gecentraliseerde energiesysteem is niet ontworpen voor de hernieuwbare energiebronnen van morgen, en loopt vandaag al vast.
Lees meer …..

 

 

 

TENNET open-innovatie-programma

De snelle ontwikkeling van warmtepompen, laadstations, nieuwe bedrijven en de duurzaamheidsinitiatieven van de industrie, leidt tot een explosie in de vraag naar netcapaciteit.
Lees meer …..

Overzicht activiteiten 2022/2023:

20 april: Matchmaking EMC-ESD vereniging, locatie nader te bepalen
27 juni: Energy Storage/Power Electronics event, 1931 Den Bosch
6 oktober: Lunchsessie, digitaal
29 november: Algemene Ledenvergadering

Wij ontvangen graag uw input voor de nieuwsbrief:

Het is een nieuwsbrief voor-en-door leden!