Nieuwsbrief juni 2020

Save the date: Algemene Ledenvergadering 2020
Op woensdag 25 november 2020 vindt de Algemene Ledenvergadering van de EMVT vereniging plaats.
De vergadering is van 10.00 – 13.00 uur.

Wij zijn in gesprek met de HAN om te kijken of de ALV daar plaats kan vinden, maar door de COVID 19 situatie, kunnen wij daar nu nog geen uitsluitsel over geven. We houden u op de hoogte.

Uitnodiging PROMOTioN project bij KEMA Laboratories voor u als EMVT lid
Als onderdeel van het PROMOTioN-project zal een kortsluitstroomonderbrekingstest worden uitgevoerd op de SCiBreak HVDC-stroomonderbreker in de KEMA-laboratoria. SCiBreak, KEMA Laboratories en DNV GL nodigen de EMVT-leden uit om op vrijdag 18 september 2020 de laboratoria in Arnhem te komen bezoeken om de HVDC-stroomonderbreker te zien en afhankelijk van de omstandigheden, daadwerkelijk getuigen te zijn van een kortsluitstroom onderbrekingstest.

De voorlopige agenda ziet er als volgt uit:
–   Lunch (DNV GL)
–   Welkom en overzicht van PROMOTioN
–   Lezing over HVDC roosters en HVDC stroomonderbrekers (DNV GL)
–   Lezing over HVDC stroomonderbreker (KEMA Laboratories)
–   Lezing over VARC HVDC stroomonderbreker (SCiBreak)
–   Bezoek aan laboratoria en afhankelijk van de omstandigheden getuigen van een test (KEMA Laboratories/SCiBreak)Dit is voorlopig een save-the-date. Afhankelijk van de COVID19 ontwikkelingen kan dit eventueel “een virtueel te volgen dag” worden, inclusief test.

Oproep aan u als EMVT lid: uw mening is belangrijk!
Om zo goed mogelijk aan uw wensen en behoeften als EMVT lid te voldoen hebben wij een enquêteformulier bestaande uit vier vragen gemaakt om te inventariseren waar u als lid behoefte aan heeft.

Aankondiging EMVT Kennisdag
In oktober gaan wij een EMVT Kennisdag organiseren. We willen die dag invullen met diverse webinars, waarvoor wij een aantal prominente sprekers gaan uitnodigen op het gebied van vermogenstechniek. U kunt als lid die dag ook een webinar verzorgen. Nadere informatie volgt.

U kunt uw interesse kenbaar maken door te mailen naar het secretariaat van de EMVT vereniging, contactpersoon Miranda van Wijk.

EU project DCSmart met succes afgerond
DCSMART was een interdisciplinair Europees (Smart-Grids Plus) project dat zich richtte op een eenvoudige integratie van smart-gridtechnologieën, het creëren van marktkansen en het vergroten van de adoptie door belanghebbenden middels de ontwikkeling en implementatie van slimme gelijkstroomnetwerken.

Deze gelijkstroomnetwerken werden gebaseerd op modulaire en schaalbare concepten en zijn gevalideerd met behulp van demonstratie locaties in Nederland en Zwitserland. Verder werden er innovatieve slimme markten en smart-grid toepassingen ontwikkeld en geïmplementeerd.

Binnen de DCE&S groep van de TU Delft zullen binnenkort twee PhD studenten hun proefschrift verdedigen. Nils van der Blij zal op donderdag 3 September om 12:30 zijn proefschrift verdedigen dat gaat over het modeleren, de stabilisatie, het beheer en de bescherming van gelijkstroomsystemen. Pavel Purgat zal op dinsdag 10 November zijn proefschrift over de bouwstenen van de vermogenselektronica voor gelijkstroomsystemen  verdedigen. Beide nodigen u uit om, indien in deze tijd mogelijk, de verdediging bij te wonen.