Nieuwsbrief juni 2022

Van de voorzitter
Beste Leden van de EMVT-vereniging,

De wereld veranderd razendsnel, er is nu oorlog in Oekraïne met heel veel leed, energieprijzen die de pan uit rijzen, evenals de inflatie.  Voor het eerst is in Nederland is op 23 April meer duurzame energie opgewekt dan er verbruikt werd.
Lees meer….

In deze nieuwsbrief een terugblik op het inspirerende bezoek aan het ESP-lab van TU Delft en de CE-markering bijeenkomst bij FHI. Maar ook de uitnodiging voor het matchmaking event met de EMC-ESD vereniging bij DEKRA op 21 juni .

Via deze link komt u bij het KEMA-blad Testingly dat deze keer als thema heeft technologieën, oplossingen en voorstellen die het elektriciteitsnetwerk vergroeningen met o.a. een verslag van het on-line webinar hierover en interviews met TenneT, Royal Smit Transformatoren en National Grid.

Veel leesplezier en voor straks een goede vakantie en wellicht snel tot ziens op een van onze volgende EMVT bijeenkomsten.

Bezoek DEKRA
Op dinsdagmiddag 21 juni staat de matchmaking met de EMC-ESD vereniging bij DEKRA gepland. Het thema van deze middag is: Betrouwbare duurzame energie.

De middag wordt afgesloten met een bezoek aan onder andere de EMC en Batterij labs.
Heeft u zich al aangemeld? Als u zelf niet aanwezig kunt zijn, dan is een collega ook van harte welkom!

Terugblik bezoek ESP Lab
Op 8 april was het zover, we mochten in Delft op bezoek bij professor Pavol Bauer die ons door het ESP lab zou gaan leiden. Voor velen was het één van de eerste keren dat we weer in een groep, op locatie, bij elkaar konden zijn. Voor de EMVT-vereniging was de eerste fysieke activiteit na lange tijd. Iedereen was dan ook in een opperbeste stemming.

Na een intro van Peter Vaessen kregen we een “korte” intro van Pavol over zijn team en wat er zoal speelt in het lab, gevolgd door presentaties van vier teamleden. Alle onderwerpen zijn zéér actueel en sluiten aan bij de toekomstige uitdagingen die voortkomen uit de energie transitie waar we nu met zijn allen in zitten.
Lees meer….

TKI urban energy project FlexStation

De toekomstige energievoorziening gaat sterk veranderen door invoeding van duurzame energie, ook de vraag zal toenemen door verdergaande elektrificatie van huishoudens en het laden van elektrische voertuigen. De toenemende fluctuatie van vraag en aanbod op wijkniveau vraagt om meer flexibiliteit in het distributie net.
Lees meer ……

Goede opkomst en interactie op CE-markering bijeenkomst

Op woensdag 11 mei kwamen bij FHI in Leusden 30 leden van de EMC-ESD-, EMVT- of PLOT vereniging bijeen voor interessante en verhelderende presentaties over CE-markering en productaansprakelijkheid.

Jolien Huisman van Ministerie van Economische Zaken trapte de bijeenkomst af met een presentatie over de geschiedenis, toekomst en maatschappelijk belang van CE-markering. Bob van der Kamp van Lexsigma Advocaten keek vervolgens met een juridische blik naar Productaansprakelijkheid en ging in op de vragen: wie is er productaansprakelijkheid en hoe leg ik dit een dossier vast?
Lees meer …..

Overzicht activiteiten 2022:

  • 14 juni 2022: Energy Storage/Power Electronics event Congrescentrum 1931 Den Bosch
  • 21 juni 2022: Bezoek Dekra en matchmaking EMC-ESD vereniging
  • 23 september 2022: 13.00 – 14.00 uur Lunchsessie digitaal via Microsoft Teams
  • 23 november 2022: Algemene Ledenvergadering EMVT vereniging bij HAN