Phd Marco Stecca op 24 februari

Op vrijdag 24 februari om 10.00 uur, presenteert Marco Stecca zijn Phd in de aula van de TU Delft. Promotoren zijn P. Bauer en P. Palensky.

Het onbeheersbare karakter van de meeste duurzame bronnen brengt echter nieuwe uitdagingen met zich mee voor de bestaande elektrische netwerken. Energieopslagsystemen kunnen het elektriciteitsnet helpen haar capaciteit voor het hosten van duurzame energie te vergroten, en onder meer zijn op batterijen gebaseerde opslagsystemen bijzonder geschikt om het net te ondersteunen vanwege hun snelle reactie en flexibele werking.

Desalniettemin wordt de brede acceptatie van Battery Energy Storage Systems (BESS’s) tegenwoordig beperkt door de hoge initi.le investeringen en de niet altijd duidelijke business case. Daarom onderzoekt dit proefschrift hoe de investeringen en bedrijfskosten kunnen worden verlaagd door de vermogenselektronica-interface te optimaliseren, en hoe de systeeminkomsten kunnen worden verhoogd door meerdere functionaliteiten te combineren en nieuwe mogelijk te maken, om de inzet van BESS financieel haalbaarder te maken.