Programma overzicht EMVT Kennisdag!

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor de digitale editie van de EMVT Kennisdag? Aanstaande donderdag 5 november 2020 organiseert de EMVT vereniging voor het eerst de EMVT Kennisdag. De Vereniging EMVT heeft als doel het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe kennis en producten, waarin vermogenselektronica en elektromagnetisme een centrale rol spelen.

Tijdens de seminars worden bezoekers door middel van technische lezingen geïnformeerd over de uitdagingen, oplossingen en nieuwe technologieën op het gebied van vermogenselektronica en elektromagnetisme. Waarbij de dag draait om het thema: Elektrisch vervoer, elektriciteit versus waterstof als energiedrager.

10.00 Verkorten van “time to market” voor EV Charging

Voor zowel capaciteit als expertise is er een systeemontwerp om de powerconversie te ontwerpen dat alle noodzakelijke functies bevat voor effectief laadbeheer. Robert Ermers van Acal BFi laat u tijdens zijn presentatie twee routes op bord- of systeemintegratieniveau zien.

 

10.45 Systeemtesten in omvormer gedomineerde netten

Hoe houd je het net stabiel en veilig? Peter Vaessen van KEMA Labs legt tijdens zijn presentatie uit hoe component- en systeemtesten gebruikt kunnen worden om onze toekomstig duurzame elektriciteitsvoorziening betrouwbaar en betaalbaar te houden.

11.30 Future of EV charging

Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen is de ‘key factor’ om een soepele overgang te maken naar E-mobiliteit en energietransitie. Vijf technologieën spelen een cruciale rol in de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Prof. Dr. Pavol Bauer van TU Delft zal tijdens zijn presentatie ingaan op de vijf technologieën.

 

13.00 Een stabiel elektriciteitsnet door slim laden aan huis

“Hoe kunnen huishoudens met een thuislaadpunt een bijdrage leveren aan het opvangen van pieken in het elektriciteitsnet door het aansturen van het laden van de elektrische auto?” Maarten Berende van Enexis geeft tijdens zijn presentatie antwoord op de vraag: Zou het lukken om tegelijkertijd het net te ontlasten en toch bij iedereen voor een volle accu te zorgen?

13.45 Sustainable fuels: Energy Conversions and Systems

Nils van der Blij van TU Delft geeft u inzicht over het belang en de uitdagingen van de energieconversies en energiedistributienetten voor elektrochemische systemen. Tevens zal de haalbaarheid worden onderzocht om waterstof in te zetten als vervanging voor fossiele brandstof- en batterijopslagtechnologieën voor verschillende toepassingen zoals mobiliteit en seizoensgebonden energieopslag.

14.30 Power Quality uitdagingen van elektrisch vervoer

In Nederland, neemt elk jaar het aantal elektrische voertuigen en laadpalen snel toe, echter brengt de introductie van EV (op termijn) flinke piekbelastingen met zich mee en andere fenomenen die onderzocht moeten worden. Arjan Wargers vertelt u meer over deze fenomenen naar aanleiding van een onderzoek gehouden door ElaadNL.